Stephan Peters – Fotografie

Spelen met licht, sluitertijden, diafragma’s, kadrering en posities. In een steeds vernieuwend visueel contact met de wereld staan. Menig fotograaf zal beamen dat het werken met een ‘derde oog’ je creatiever laat kijken.

Fotograferen dwingt scherp te observeren; in de natuur, steden en dorpen. Vanuit een afstand en verwondering kijken naar de interactie met en tussen mensen die je pad kruisen. Je open stellen voor de inspiratie die in de natuur verscholen ligt. Essentieel bij een analyse van een situatie of uitdaging in management of mediation: de kracht van het contrast, de nuance van de kleuring en de kleurenwaaier aan mogelijkheden!

Mijn beelden kenmerken zich door Photography in plaats van photoshop. Straat- en documentairefotografie waarin de mens en zijn of haar voortbrengselen centraal staan. Met enige dichterlijke vrijheid; de visualisering van diverse werkervaringen.

In 2015 verscheen mijn boek “Duotonen” (25 x 30 cm, 272 pag. gebonden) met daarin een selectie van foto’s uit de afgelopen jaren. Gedrukt in zwart en grijs (‘duotoon’ in vakjargon) afgewisseld met poëzie uit eigen hand.

 

‘Met de juiste belichting blijft in elke situatie de afhankelijkheid tussen duister en licht bestaan.’

Stephan Peters – Mensenwerk

Managen, inspireren, coachen, motiveren en reflecteren. Meer dan dertig jaar mijn dagelijkse uitdaging. Aan succes bouwen, samen met collega’s, klanten, leveranciers en andere belanghebbenden.

Copyright © 2016 Stephan Peters