Stephan Peters – Marketing Nederland/Duitsland

Met slechts 5 CC creatief in contact met de doelgroep staan. Bovendien ook nog eens gemakkelijk op één hand te tellen: contact, concept, creatie, copy en communicatie.

Communicatie in welke vorm dan ook lijkt soms zo eenvoudig omdat we er de hele dag mee bezig zijn. Toch worden we vaker dan we wensen geconfronteerd met communicatiefouten. Een dooddoener in marketing want al kun je zelfs aan een Eskimo ijs verkopen, je zult er toch voor moeten zorgen dat er contact en communicatie aan vooraf gaat. Warme woorden weten doorgaans eerder te ontdooien waardoor de ontvanger eerder smelt voor argumenten om die lekkere sorbet te nemen.

Specialisatie: Duitsland/Nederland

‘Der Hund belt’ en telefoneert er wat af! Uit mijn eigen grensoverschrijdende ervaringen ken ik marketingconcepten en communicatie uitingen die de plank nogal misslaan.  Die ondanks alle inspanningen toch een tegenvallende respons geven. Zakendoen in Duitsland of voor Duitse opdrachtgevers in Nederland vraagt om een Duitse benadering. Andersom zijn wij Nederlanders soms Eigenheimers genoeg om onbedoeld de deur voor een Duits zakencontact dicht te doen of te houden. Mijn taal- en cultuurkennis in combinatie met werkervaring zorgt voor een ‘reibungslos’ contact met onze oosterburen. Wel zo handig om te weten dat je als strategisch inkoper geen tas vol koffie krijgt wanneer iets wat er op lijkt wordt aangeboden…. Ik ga graag ‘gründlich’ uitdagingen met een Duits sausje aan.

Wir müssen es Punkt für Punkt nachlaufen weil wir noch etwas hinter der Hand halten müssen…’

Stephan Peters – Mensenwerk

Managen, inspireren, coachen, motiveren en reflecteren. Meer dan dertig jaar mijn dagelijkse uitdaging. Aan succes bouwen, samen met collega’s, klanten, leveranciers en andere belanghebbenden.

Copyright © 2016 Stephan Peters